BIBLIODRAMA U ZAGREBAČKOM DOMU “CENTAR”

1538

Zakladu Marija De Mattias upoznala sam kroz dobro pripremljenu akciju i susrete bibliodrame u protekloj kalendarskoj godini, posredstvom sestre Ljubice Radovac. Sestre Ljubice se sjećam  još kao studentice socijalnog rada na praksi u Domu „Centar’“ u Klaićevoj prije puno godina. Susreti sa časnim sestrama i volonterima koje je znala dovesti i koji su nas posjećivali, pobudili su kod mene, ali koliko sam primijetila i kod ostalih stanara, stalnih sudionika u bibliodramske skupine, velike simpatije kao i potrebu da se zahvalim i zamolim Božju pomoć da se u budućnosti nastavi sa susretima.

Nama starim i nemoćnim osobama, osim brige i pomoći za osnovne potrebe,  smještaj, hranu i održavanje kvalitete života potrebna je i duhovna pomoć, ohrabrenje, podrška i pomoć u napredovanju, učenju u shvaćanju religijskih stvari, a kod nas kršćana i biblijskih odrednica. Ovo je posebno značajno u poodmakloj životnoj dobi, kada je potrebno spoznati sebe, pripremati se da bi prihvatili ostatak života na zemlji realno i u miru Božjem.

Zaklada je prepoznala ove potrebe i odgovorila na njih organizirajući  susrete bibliodrame i duhovnih obnova, te omogućila sudjelovanje svih korisnika u Domu „Centar“ bez obzira na njihov vjerski status, da barem jednom mjesečno svi mogu sudjelovati u susretima i druženju na lijep, obogaćujući i koristan način.

Hvala Zakladi, sestri Ljubici i svima koji su zaslužni za ove darove.

Paulina Kovačević
Dom za starije i nemoćne osobe „Centar“,
Zagreb, 3. 12. 2014.

Prethodni članakADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA – 6. prosinca 2014.
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA REDOVNICA GRADA KARLOVCA