III. IZBORNI REGIONALNI SABOR – PRVO ZASJEDANJE

2105

Klanjateljice Krvi Kristove Regije Zagreb okupile su se u subotu, 29. studenoga 2014. u 9 sati, na prvom zasjedanju III. izbornog regionalnog sabora u Zagrebu, Miramarska 100. Nakon molitve, Sabor je otvorila regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović, a u radu je sudjelovalo 35 sestara.

U dopodnevnom radu kojeg je moderirala regionalna savjetnica s. Mara Matijević, podnesen je Izvještaj Regionalne uprave o životu i djelovanju Regije Zagreb u razdoblju od svibnja 2012. do studenoga 2014. Statističko izvješće podnijela je tajnica s. Vesna Abramović, a izvješće o ekonomskom stanju regionalna ekonoma s. M. Anita Ferketin.

Poslijepodnevni rad Sabora koji je moderirala regionalna savjetnica s. Tomislava Ćavar započeo je radom u skupinama. Članice Sabora su iznosile svoj osvrt na podneseni izvještaj te je svaka skupina objedinila svoje dojmove, zapažanja i sugestije. U plenumu su izneseni rezultati zajedničkih razmišljanja i razgovora, nakon čega je izvještaj jednoglasno prihvaćen.

Prema Pravilniku Regije Zagreb, uslijedio je izbor članica Povjerenstva Izbornog Regionalnog sabora koje će pripremiti i voditi proces razlučivanja za izbor regionalne poglavarice i savjetnica te pripremiti i voditi drugo zasjedanje Izbornog regionalnog sabora koji će se održati u svibnju 2015. Tajnim glasovanjem, između zastupnica Sabora, izabrane su 4 članice Povjerenstva.

Nakon vrednovanja rada, u 16.45 sati, regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović proglasila je zasjedanje Sabora zatvorenim izražavajući zahvalnost svim sestrama koje su na razne načine utkale svoje talente u pripremu i tijek ovoga saborskog zasjedanja. Molitvu i molitvene trenutke, organizirala je regionalna savjetnica s. Finka Dolibašić.

U neslužbenom dijelu, s. Mirjam Kuštreba predstavila je svoj rad unutar suradnje s Družbom Sinova Bezgrješne, a video projekcijom prikazan je spot s himnom „Hvala redovnika“ koji je snimljen u povodu Godine posvećenog života.

Misno slavlje u samostanskoj kapelici predslavio je generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević, a potom su sestre zajedno molile Večernju uz glazbenu pratnju s. Blanke Šturm.

s. Jadranka Obućina & s. Vesna Abramović
1. 12. 2014.

Prethodni članakSVEČANA AKADEMIJA PRIGODOM OBILJEŽAVANJA 7. GODIŠNJICE DJELOVANJA ZAKLADE MDM
Sljedeći članakADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA – 6. prosinca 2014.