BIBLIJA ZA DJECU

2026

U petak, 17. listopada 2014., u prostorijama Biblijskog instituta Kristove Crkve u Zagrebu, dogodio se zanimljiv ekumenski događaj. Naime, Biblijski institut koji djeluje unutar protestantske zajednice Kristova Crkva u Zagrebu, preko organizacije Eastern European Mission (EEM) donirao je oko 5000 Biblija za djecu katoličkim vjeroučiteljima i ustanovama: vrtićima, školama i domovima.

Preko suradnje katoličkog vjeroučitelja Josipa Štefanca s predstavnicima Kristove Crkve u Kušlanovoj ulici u Zagrebu, omogućeno je da projekt EEM-a, koji za cilj ima svakoj obitelji u Istočnoj Europi omogućiti čitanje Biblije, donira Bibliju za djecu obiteljima i djeci diljem Hrvatske. Vjeroučitelj Štefanac nadahnuo se na primjeru svoga pokojnog župnika Franje Juraka, dugogodišnjeg župnika u zagrebačkoj župi sv. Marka Križevčanina, koji je redovito darivao Biblije obiteljima svojih župljana.

Posredstvom s. Danijele Anić, predsjednice Povjerenstva za ekumenizam i međureligijski dijalog Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb, dodijeljen je određeni broj Biblija Klanjateljicama za potrebe njihova pastorala s djecom i mladima.

Svečanost dodjele Biblija za djecu odvijala se u ekumenskom ozračju uz prigodni program u kojem se izmjenjivalo zajedničko slavljenje Gospodina kroz pjesmu i čitanje biblijskih tekstova. Cilj donatora je da se svako dijete upozna s Biblijom kroz prilagođeno izdanje namijenjeno njima te se od rane dobi upoznaju s Božjom riječi.

Svečanosti i primanju Biblija nazočile su s. Viktoria Košak i dvije studentice iz Doma „Sv. Marija De Mattias“ – Kristina Horvat i Marija Kljajić. Zahvalne donatorima za Biblije, izražavamo nadu u širenje Božje riječi među najmanjima.

Viktoria Košak
Zagreb, 18.10.2014.

Prethodni članakDOPRINOS ASC KROZ BIBLIODRAMU HVALOSPJEVA LJUBAVI
Sljedeći članakZAHVALNOST BOGU ZA PRIMLJENA DOBRA