ZAPOČELA REKONSTRUKCIJA KUĆE SESTARA KLANJATELJICA U SARAJEVU

1958

U utorak, 23. rujna 2014. započeti su radovi na rekonstrukciji kuće sestara Klanjateljica Krvi Kristove na Koševskom Brdu u Sarajevu. Radovi na rekonstrukciji povjereni su poduzeću „K-Projekt d.o.o.“ iz Žepča.

Riječ je o bivšoj obiteljskoj kući koju su sestre 1988. godine kupile te u nju uselile i unutra uredile kapelu. Zahvaljujući financijskoj potpori zaklade Njemačke biskupske konferencije „Renovabis“, sestre Klanjateljice pristupile su rekonstrukciji kuće u kojoj je na prvom katu predviđen prostor za njih dok će drugi kat biti prilagođen za smještaj 10-12 djevojaka koje studiraju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine ili, prema potrebi, za privremeni smještaj majki koje trebaju biti blizu svoga djeteta tijekom liječenje u Kliničkom univerzitetskom centru „Koševo“.

Samostan sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Sarajevu posvećen je Krvi Kristovoj, a osnovan je 1971. Sestra Slavka Matijanić, sada već pokojna, nekoliko je godina, kada se vratila iz zatvora gdje je provela 8 godina, živjela sama u Sarajevu. U početku sestre nisu imale svoju kuću nego su živjele u stanu u kojem je do tada živjela s. Slavka. Godine 1988. sestre su kupile jednu obiteljsku kuću na Koševskom brdu i od tada tu žive.

Zajednicu sada čine tri sestre: sestra Marcijana, koja godinama radi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu „Koševo“, te sestre Jadranka i Emanuela koje su djelatnice u Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH odnosno u Biskupskoj konferenciji BiH. Zajednica u Sarajevu pripada Regiji Zagreb u kojoj žive i djeluju 174 sestara Klanjateljica Krvi Kristove u 20 zajednica u Hrvatskoj i u 10 zajednica u Bosni i Hercegovini (45 sestara), te u Austriji, Njemačkoj i dalekoj Australiji.

KTA

Prethodni članakS PAPOM U TIRANI
Sljedeći članakSUSRET POGLAVARICA ZAJEDNICA – Zagreb, 4. listopada 2014.