EDUKACIJA ZA STRUČNJAKE IZ HUMANISTIČKO DRUŠTVENIH ZNANOSTI U HRV. KOSTAJNICI

1849

Rehabilitacijski centar za stres i traumu kroz projekt „Ulaganje u budućnost“ potpomognut od Europske Unije i Europskog socijalnog fonda, a u partnerstvu s više udruga i organizacija, između ostalog i s našim fakultetom (Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Studijski centar socijalnog rada) preko udruge SOCIATIVA NOVA organizira Edukaciju za stručnjake iz humanističkih i društvenih znanosti koji se nalaze na Zavodu za zapošljavanje, a motivirani su raditi s osobama s invaliditetom za koje se planira otvoriti Centar u Hrvatskoj Kostajnici: „Mreža podrške u zajednici osobama s invaliditetom“.

U okviru edukacije s. Zdravka Leutar, redovita profesorica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, odradila je s polaznicima 20 sati edukacije nastojeći im prenijeti znanja, vještine i iskustva u radu s osobama s invaliditetom. U petak, 12. i 13. rujna 2014., bila je organizirana nastava u Srednjoj školi Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica, a polaznici, željni novih znanja i potrebe da privređuju i pomažu, bili su izrazito motivirani te zahvalni što su imali priliku steći određena znanja i vještine u radu s osobama s invaliditetom.

Uz odrađivanje nastave edukatorica je stekla i lijepa iskustva sa sestrama ASC koje su ju jako lijepo ugostile i upoznale sa životom u Kostajnici i pastoralnim djelovanjem. Paralelno smo dijelili sudbinu mještana glede strahova u promatranju bujanja rijeke Une i mogućom poplavom.

Zdravka Leutar
15.9.2014.

Prethodni članakČESTITKA – SVETKOVINA BLAŽENE DJEVICE MARIJE ŽALOSNE
Sljedeći članakS PAPOM U TIRANI