BISKUP KOMARICA PRIMIO REDOVNICE IZ ITALIJE

1432

U utorak, 9. rujna 2014., u prostorijama Biskupskog Ordinarijata, biskup banjolučki mons. Franjo Komarica primio je grupu od 20 redovnica Družbe Klanjateljica Krvi Kristove iz nekoliko gradova Italije u kojima sestre imaju svoje samostane. Sestre su u proputovanju Bosnom i Hercegovinom s ciljem obilaska redovničkih kuća svoje Družbe, a povodom slavljenja 50 i 25 godina svojih redovničkih zavjeta.

Biskup je izrazio srdačnu dobrodošlicu redovnicama te im čestitao na njihovoj ljubavi prema drugim sestrama, nastanjenim na području BiH, koje su došle posjetiti. Preko video projekcije, koju je animirao tajnik biskupa vlč. Zlatko, biskup je predstavio stanje Katoličke Crkve u svojoj biskupiji i u cijeloj BiH prije, za vrijeme i poslije rata.

Budući da je većini sestara ovo bila prva posjeta Banjoj Luci i BiH, po njihovim reakcijama dalo se zaključiti da nisu prije bile dovoljno upoznate s dramatičnom situacijom u kojoj se nalazila i nalazi Banjolučka biskupija.

Nakon video projekcije, biskup je upoznao sestre s aktualnim poteškoćama s kojima se svakodnevno susreće, ali i sa svim konstruktivnim projektima koji doprinose radu i životu Crkve u Banjolučkoj biskupiji.

Sestre su svojim pitanjima pokazale veliko zanimanje za cjelokupnu situaciju u biskupiji i zemlji posvjedočivši svoju solidarnost s cjelokupnom stvarnošću Crkve u Banjolučkoj biskupiji.

Biskup je zahvalio sestrama na njihovom dosadašnjem redovničkom životu i služenju u Crkvi te ih pozvao na aktivno i zauzeto promoviranje i svjedočenje istine – koju su saznale o Crkvi u BiH. Blagoslovio je sve sestre i zaželio im sretan put.

Prethodni članakOTIŠLA JE PRED NAMA U NEBESKU DOMOVINU
Sljedeći članakBL. DJEVICA MARIJA ŽALOSNA, ZAŠTITNICA DRUŽBE – 15. rujna 2014.