NASTUP NA ZLATNOJ HARFI U PAGU

1969

Na Zlatnoj harfi održanoj 31. svibnja 2014. u Pagu, nastupio je i dječji zbor župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Zadra – Belafuža.

Prije nastupa zbor je predstavljen ovim riječima:

Naš zbor ima oko 50 članova, a postoji od 1976. godine. Voditeljice zbora su se mijenjale, ali zbor je kontinuirano djelovao i imao svoju ulogu u župi. Probe pjevanja imamo subotom. Svake nedjelje u 9,00 sati animiramo liturgiju pjevanjem i čitanjem na svetoj misi. Uz Zlatnu harfu, na kojoj je zbor do sad redovito sudjelovao, svečanom priredbom posebno proslavimo Dan zahvalnosti za plodove zemlje, Božić, Prvu pričest, te početak i kraj školske i vjeronaučne godine.

Naš župnik je don Anđelko Buljat, a voditeljica zbora je s. Rozarija Ćurić. Danas će nas na klavijaturi pratiti naš suradnik, ovogodišnji maturant i nadamo se, budući glazbenik Luka Kotlar.

Naša izborna pjesma ima naslov Ovo srce, koju je uglazbio maestro Miroslav Martinjak. Iz košarice smo izvukli pjesmu Zrakama sunca,  koju je uglazbio Ljubomir Galetić. Simbol srca na našim prsima potvrđuje našu ljubav i želju da pjesmom slavimo Boga i širimo radost života.

Prethodni članakDUHOVNA OBNOVA ZA MLADE UOČI DUHOVA
Sljedeći članakSVEĆENIČKO REĐENJE – 21. lipnja 2014.