SUSRET KLANJATELJICA U ACUTU

1776

Prvi susret regionalnih uprava Klanjateljica Krvi Kristove Kontinentalnog područja Europa, započeo je okupljanjem i međusobnim upoznavanjem sudionica u utorak navečer, 13. svibnja 2014., u talijanskom gradiću Acuto, mjestu u kojem je pred 180 godina sveta Marija De Mattias osnovala Družbu. Ukupno 23 sudionice kroz ova tri dana borave u kući koja datira iz vremena početaka Družbe, a nedavno je temeljito obnovljena za različite susrete i duhovne vježbe te nosi naziv Centar Marija De Mattias.

Susret s temom Acuto, mjesto nadahnuća – Acuto prije 180 godina osmislila je i pripremila s. Ana Marija Antolović, regionalna poglavarica Regije Zagreb koja u radu susreta sudjeluje zajedno s još četiri članice regionalne uprave. Iz Regije Italija, uz regionalnu poglavaricu sestru Silvanu Crolla, sudjeluje još 6 članica regionalne uprave, uz sestru Judith Kuman iz Regije Schaan sudjeluju još tri, a iz Regije Wroclaw, uz regionalnu poglavaricu sestru Boženu Hulisz, još dvije članice regionalne uprave. Na susretu je prisutna i s. Zita Resch, vrhovna savjetnica, a u dijelu programa će sudjelovati i vrhovna poglavarica ASC Družbe sestra Mariamma Kunnackal.

U dopodnevnim satima 14. svibnja susret je započeo molitvom Himna Krvi Kristovoj svete Marije De Mattias, koji su sestre sudionice molile na hrvatskom, talijanskom, poljskom i njemačkom jeziku, sjećajući se pritom Klanjateljica iz svojih regija i iz cijeloga svijeta, kao i onih koje su otišle pred nama u vječnost.

Slijedilo je nadahnuto uvodno razmišljanje na temu Marija De Mattias – prva Klanjateljica koje je izložila sestra Angela Di Spirito. Potom je svaka regija riječju i slikom predstavila svoju povijest i sadašnju stvarnost.

Poslijepodne je proteklo u obilasku značajnih mjesta Acuta pod vodstvom sestre Marije Paniccia te završilo večernjom molitvom u crkvici Kuće matice ispred oltara Marije De Mattias.

U utorak, 13. svibnja, sestre sudionice iz Poljske, Schaana i Zagreba posjetile su Vallecorsu, rodno mjesto Marije De Mattias, i Anagni.

s. Vesna Abramović
Acuto, 15. svibnja 2014.

 

Prethodni članakZahvalne smo Gospodinu za našu karizmu Klanjateljica Krvi Kristove
Sljedeći članakSUSRET KLANJATELJICA U ACUTU