SLAVLJE DOŽIVOTNIH ZAVJETA

2023

Na svetkovinu Velike Gospe, 15. kolovoza 2012., svečanom Euharistijom u župnoj crkvi sv. Terezije od Djeteta Isusa na Miramarskoj u Zagrebu, u prisutnosti s. Ane Marije Antolović, regionalne poglavarice Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb, doživotne zavjete položila je s. Jagoda Nikić. Slavlju doživotnih zavjeta pridruženo je slavlje obljetnica: 25. obljetnicu zavjetovanja slavile su s. Zdravka Leutar i s. Ivanka Lisak, a 50. obljetnicu proslavile su s. Anđela Golub, s. Maristela Hećimović, s. Ljiljana Meštrović, s. Konzolata Nikifor i s. Celestina Stojanović.

Euharistijsko slavlje i obred zavjetovanja predvodio je p. Ilija Grgić, Misionar Krvi Kristove, uz koncelebraciju salezijanca don Filipa Tomića, rodbine sestre Jagode, te sudjelovanje rodbine i prijatelja sestara slavljenica. Predvoditelj misnoga slavlja svojom je nadahnutom propovijedi naglasio važnost življenja prožetog snagom Krvi Kristove, te predano življenje prolaznoga oslanjajući se na Vječnoga. Posebno je te riječi uputio s. Jagodi naglašavajući joj da se ne boji, jer je naš Bog jači od svakoga straha i poznata mu je sva naša nutrina.

Radost i zajedništvo sa slavljenicama podijelilo je 50-tak sestara Klanjateljica, koje su uzveličale slavlje svojim pjevanjem uz orguljsku pratnju s. Cecilije Milković.

Pratimo s. Jagodu svojom molitvom i molimo joj da svakodnevnim prijateljevanjem s Kristom svjedoči svima nama da je Gospodin doista sav njezin život. Neka i u teškim trenucima osjeti Božju blizinu te iskusi životnost u izabranom geslu: Oče! Tebi je sve moguće! (Mk 14,36)

Prethodni članakČETVRTI LJETNI KAMP
Sljedeći članakSUSRET POGLAVARICA ZAJEDNICA U ZAGREBU