JELO JE MOJE VRŠITI VOLJU ONOGA KOJI ME POSLA I DOVRŠITI DJELO NJEGOVO (Iv 4, 34)

1494

Redovnički poziv je dar od Boga duši koja ga čuje i odazove se. Ona tada ostavlja sve i svakoga, te Ga u znak uzdarja, ljubi i nasljeduje u posvećenom životu po zavjetima: čistoće, siromaštva i poslušnosti kako bi svu sebe predala za Njegovo kraljevstvo. Želeći staviti u djelo ove riječi, novakinja, s. Laura Cukar je 10. srpnja 2012. u župnoj crkvi sv. Ivana Bosca u Podsusedu, za vrijeme euharistijskog slavlja u 11, 00 sati, položila prve redovničke zavjete u zajednici Klanjateljica Krvi Kristove.

Predvoditelj misnog slavlja bio je fra Dijego Deklić, franjevac zadarske provincije, koji je svojom nadahnutom propovijedi naglasio važnost davanja autentičnog odgovora na Kristovu želju: Ovo činite meni na spomen (1 Kor 11, 24) i svom sam dušom želio ovu Pashu blagovati s vama (Lk 22, 15) – s tobom koja si mu se po zavjetima predala. To je Njegov dolazak k tebi i tvoj prijelaz k njemu – tvoja Pasha, izravno se obratio s. Lauri.

Na slavlju zavjeta, uz rodbinu sestre Laure, okupio se i lijep broj Klanjateljica koje su je došle podržati u njezinoj odluci predanja Gospodinu.

Molimo za sestru Lauru, kako bi mogla ostvariti Božji plan koji joj je namijenio. Molimo da se njezina duša, kako je u svom geslu i zaželjela, od sada hrani Božjom voljom i osnažena snagom njegove Krvi, dovrši djelo Njegovo.

Prethodni članakSLAVLJE PRVIH ZAVJETA
Sljedeći članakKNJIGA: HRVATSKI MUČENICI ZA VJERU I DOM