ŠESTE LJETNE DUHOVNO-KREATIVNE RADIONICE

1745

Održane su u Ivancu u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove. Sudionici ovogodišnjih radionica bila su djeca od 1.-8. razreda osnovne škole. Dio djece iz udaljenijih mjesta (Zagreb, Ludbreg, Varaždin, Staro Petrovo selo) boravilo je u samostanu cijelo vrijeme, a većina djece okupljala se svakoga dana iz obližnjih mjesta (Salinovec, Prigorec, Ivanec). Radionice su trajale od 25.-29. lipnja 2012. Tema je bila “Ti si jedinstven”. Svakoga dana radionice su započinjale zajedničkom molitvom svih sudionika te se nastavljale kroz kreativne radionice, izradu rukotvorina, razmišljanje nad biblijskim tekstom i prezentacijama te je dan završavao igrama kojima su se djeca posebno veselila.

Samostan Klanjateljica u kojemu većinom žive starije i bolesne sestre oživio je dječjim smijehom i igrom kroz ove dane. Sestre su svojom molitvom, ljubavlju i brižnošću iskazivale svoju radost što mogu biti dionice ovog lijepog događaja već šestu godinu za redom. Roditelji su zahvalna srca povjeravali sestrama svoje najveće blago – djecu, vjerujući da ovdje mogu naučiti vrjednote prijateljstva, zajedništva, tolerancije i istinske radosti. Tako se svake godine povećava broj sudionika.

Radionice su animirale: s. Mirjana Juranović, Jakovica Velić, vjeroučiteljica, Nikolina Tomašić, srednjoškolka, te Kristina Horvat, studentica teologije.

Prethodni članakČESTITKA: SVETKOVINA KRVI KRISTOVE 2012.
Sljedeći članakSLAVLJE PRVIH ZAVJETA