OPĆINSKO IZASLANSTVO U POSJETU PADOVI

1833

Na poziv načelnika općine Tomislavgrad, Ivana Vukadina, s. Renata Vukadin bila je dio izaslanstva koje je od 5. do 8. ožujka 2012. bilo u posjetu Centru „La Nostra Famiglia“ u Padovi.

Centar u Padovi osnovan je 1974. godine, a bavi se rehabilitacijom djece s poteškoćama u razvoju. Izaslanstvo se također sastalo i s predstavnicima gradske i regionalne vlasti regije Veneto.

S. Renata je bila u svojstvu prevoditeljice i stručne suradnice-logopeda. Svrha putovanja bila je razmjena iskustava, dogovor oko buduće intenzivnije suradnje i razgovor s donatorima opreme za Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju „Nova Nada“ u Kovačima (općina Tomislavgrad).

Sredinom rujna prošle godine započeli su radovi na bivšoj zgradi osnovne škole u Kovačima i njezinoj prenamjeni u specijaliziranu ustanovu za djecu i mladež s poteškoćama u razvoju. Konačnim dovršetkom ovoga projekta, koji je planiran sredinom kolovoza, štićenici i zaposlenici Centra „Nova Nada“, koji od studenog prošle godine privremeno borave u prostorijama Udruge „Nada“, dobit će namjenski izgrađenu zgradu u kojoj će djelatnici moći predano raditi sa štićenicima Centra.

Prethodni članakPOZIV KOMISIJE IUSTITIA ET PAX HBK
Sljedeći članakČESTITKA S. ANKICI KRUPNICKI