KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA

1444

Korizmena duhovna obnova za članove Zajednice Krvi Kristove, štovatelje Krvi Kristove i župni crkveni zbor, održana je 25. veljače 2012. u župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu, na temu Euharistije. Voditeljica duhovne obnove bila je s. Matija Pavić.

Psalmom 63, O Bože ti si Bog moj gorljivo tebe tražim…, koji je inspiriran na Davidovom hodu Judejskom pustinjom i bijegu od kralja Šaula, započela je duhovna obnova.

Nakon meditacije našeg ovozemaljskog hoda, našom svakidašnjom pustinjom, sestra nas je uvela u temu značenja Euharistije, to neprocjenjivo blago koje smo pozvani trajno otkrivati i upoznavati. Sveta misa je živi spomen na Isusa Krista, jer je Krist uskrsli, preobražen i prisutan u svakoj svetoj misi.

Iz Markovog evanđelja o ustanovljenju Euharistije Isus nam ponovno progovara o svojoj ljubavi i trajnoj prisutnosti među nama u našim Svetohraništima diljem svijeta, ali nadasve u našim srcima, u našim životima, u posvećenom kruhu i vinu. Isus se nama potpuno dao kao Spasitelj i Gospodin, kao naš prijatelj.

S. Matija je u power pointu prikazala dijelove svete mise usporedivši ih s 4 dvorane, koje svaka za sebe čine jednu prekrasnu cjelinu koja nas dovodi do istinskog susreta i sjedinjenja s Kristom u svetoj pričesti.

Nakon ovakve pripreme u tišini smo krenuli u crkvu na slavljenje Euharistije, koju je predslavio župnik i dekan vlč. Norbert Ivan Koprivec, koji je u homiliji naglasio Isusov poziv Leviju: „Pođi za mnom!“ Ove tri riječi promijenile su Levijev život, jer Isus ne moli nego iskreno i s ljubavlju poziva. Pođimo za njim koji je svjetlo u tami; izvor vode koji nikad neće presahnuti… Nismo savršeni na početku našeg hoda za Isusom. Ako ćemo ići za njim, naše će se srce promijeniti. Isus nije došao zvati pravednike nego grješnike na obraćenje. Isus nas želi potaknuti da je svima potrebno obraćenje, duboka duhovna promjena, istinska obnova života. Na kraju homilije, župnik je pozvao sve prisutne na ustrajni hod za Isusom, a obraćenje je moguće samo u njegovoj blizini i po njegovoj riječi.

Nakon slavljenja Euharistije nastavili smo se družiti u župnom pastoralnom centru.

Prethodni članakZ A H V A L A
Sljedeći članakDODJELA POVELJE „26 FEBRUAR“ KLANJATELJICAMA U BIHAĆU