16. Don Luigi Alviti: Uvjeti za primanje novih članica

527

16.
Don Luigi Alviti
27. listopada 1837.

Prvo izdanje: M. De Mattias, Pisma, vol. I., br. 9

Uvjeti za primanje novih članica.

 

Živjela Krv Isusa Krista

Prečasni gospodine, mnogopoštovani upravitelju!

Odgovaram na Vaše pismo. Vjerujem da je dobro da Vam pošaljem kopiju pisma koje sam poslala biskupu kako bih dobila potrebna dopuštenja. Iz toga ćete upoznati Gospodinovo Djelo i zauzetost koja nam treba za ostvarenje svega što se želi na čistu slavu onog Boga koji je svom ljubavlju htio proliti svu svoju predragocjenu Krv za nas. Upoznat ćete također i sve što trebaju pretrpjeti one koje dođu u novu Družbu, a to nam pripušta Gospodin zbog svoje veće slave.

Dobro poznajete djevojku Serafinu Rossi. Recite joj neka dođe ako Vam se čini da je spremna za rad u Gospodnjem vinogradu. Bog će blagosloviti njezine korake ako je poziva, ne znam što bih Vam drugo rekla.

Pitate me treba li platiti godinu novicijata pa odgovaram da ne treba ako donosi miraz i opremu[1]. No ako nema miraz, onda treba platiti godinu novicijata kao i druge koje su ovdje. Neka miraz ne bude manji od 200 škuda. Čim stigne, obući će se kao i mi kako bismo bile jednake, a oblačenje imamo sve zajedno u nazočnosti biskupa; zavjetovanje će biti 10 godina nakon toga.

Svjedodžbe sam već poslala biskupu i stoga Vas molim da kažete Rossi neka ne dolazi dok joj ne javim da sam dobila dopuštenje za primanje. Tako će se sve uvijek odvijati u redu. Ljubim Vašu posvećenu ruku. Ostajem

Acuto, 27. listopada 1837.

najodanija i najzahvalnija službenica
Marija De Mattias
Klanjateljica Božanske Krvi

Prečasni i mnogopoštovani gospodin
don Luigi Alviti
Alatri

———-

[1] osobne stvari

Prethodni članak15. Don Giacomo Pilotti: Spremnost na pripajanje zajednice iz Patrike
Sljedeći članakBOŽIĆ I NOVA GODINA U DOMU „DRAGI BLIŽNJI“