SLAVLJE U PODSUSEDU

1621

Blagdan svoje utemeljiteljice i zaštitnice svete Marije De Mattias, proslavile su sestre Klanjateljice Krvi Kristove i Zajednica Krvi Kristove iz Podsuseda. Za blagdan su se pripremali trodnevnicom na temu Krv Kristova – izvor pomirenja. Na sam blagdan, 4. veljače 2014., pridružili su im se drugi članovi Zajednica Krvi Kristove i vjernici iz okolnih župa.

Duhovni program, kojeg je vodio p. Ilija Grgić, Misionar Krvi Kristove, i sestre Klanjateljice, započeo je u 16 sati u župnoj crkvi sv. Ivana Boska, Podsusedu. Kroz razmatranje biblijskog teksta iz 1 Kr 19, 1-18, p. Ilija je prisutnima predstavio lik proroka Ilije koji je pobjegao u pustinju, a potom se sklonio u pećinu. Božji glas ga pita: Što ćeš ti ovdje, Ilija?

Bila je to prilika da se sudionici ispitaju što oni rade u sličnim životnim situacijama tjeskobe i izgubljenosti, kamo odlaze, gdje se skrivaju. P. Ilija je prisutne vjernike ohrabrivao Ilijinim primjerom, da i oni, potaknuti Božjim pozivom, poput proroka Ilije, iziđu iz svojih tjeskoba i muka te kao Ilija stanu u gori pred Gospodinom. Pozvao ih je da, pomireni Krvlju Kristovom, iziđu iz svojih zatvorenosti i strahova, da se suoče sa svime što im se dogodilo i što im se događa u životu i snažno žive iskustvo pomirenja po Krvi Kristovoj.

Potom je uslijedilo klanjanje pred Presvetim na temu Sveta Marija De Mattias – odgojiteljica i prijateljica u školi Raspetog. Prisutni su imali priliku za sakrament ispovijedi. Zatim je uslijedilo slavlje sv. Euharistije u kojem je p. Ilija, nadahnut riječju Božjom, prisutnima približio lik sv. Marije Magdalene i svete Marije De Mattias. Predstavio ih je kao žene koje u nama „provociraju” reakciju. To su žene koje plaču za ljubljenim Isusom, žene koje su radosne – gorljive, žene koje traže i ljube!

Nakon euharistijskog slavlja,

Prethodni članakSLAVLJE U GLAMOČU
Sljedeći članakPROSLAVA SVETKOVINE SV. MARIJE DE MATTIAS U BIHAĆU