SUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE  

1377

Jesenski susret voditelja Zajednica Krvi Kristove (ZKK) održan je 11. studenoga 2017. u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100. Uz članove Povjerenstva ZKK nazočilo je 40-tak voditeljica i voditelja.

Pozdravni govor i dobrodošlicu uputila je s. Augustina Barišić, predsjednica Povjerenstva, koja je na početku i na kraju govora uputila ohrabrujuće riječi svete Marije De Mattias: „ Radujem se dobru koje Gospodin čini u dušama preko vas“! Također je izrazila i dobrodošlicu predavaču don Anti Stojiću (SDB) koji je imao predavanje na temu „Na tvoju riječ…“ Kroz temu se provlačila temeljna nit, kako se osloboditi svakoga straha od nepoznatoga i kako doći što bliže Isusu. Pokušao je i nas staviti u Petrove okvire, pa je događaj s Petrom dočarao i približio nama i našoj naravi. Želio je Petrovu komunikaciju s Isusom usaditi i u pore naših bića, približavajući nam Petra, njegovo slušanje riječi, izvoženje na pučinu, lov usred bijela dana, spoznaju vlastite grješnosti i ograničenosti, ali i ono najbitnije, ostaviti sve i krenuti za Isusom, koji život i svijet mijenja.

Uslijedio je zatim grupni rad te plenum kojega je don Ante završio snažnom porukom da se ne bojimo hoda s Gospodinom i povjerenja u Njega. Nakon euharistijskog slavlja u podne, našli smo se na zajedničkom ručku, gdje smo izmijenili i razmišljanja o povjerenju u Isusa i podijelili iskustva o njegovoj pomoći pri vođenju zajednica Krvi Kristove.

U popodnevnom radu je s. Mara Matijević izvijestila skup o promjenama koje su se događale u zajednicama Krvi Kristove i onima koje su u tijeku, kao i o nekoliko vijesti o  Klanjateljicama. Snažnu poruku uputila nam je tada s. Tarzicija Medven, voditeljica velike Zajednice Krvi Kristove u dalekom Sydneyu, pričajući nam što znači u svakodnevici vjerovati u Gospodina protiv svake nade. Njezine riječi i konkretni primjeri bili su mnogima veliko ohrabrenje.

Oko 16.00 sati smo zahvalili Bogu za ovaj zajedno provedeni dan zajedničkom molitvom, koju je animirala s. Marija Pranjić u samostanskoj kapelici. Osvježene novom snagom Duha, krenusmo u svoju svakodnevicu bacati naše mreže.

Imajmo na umu da Evanđelje nisu pronijeli svijetom profesionalci, nego amateri. Grčki je izraz za to idiotes (neznalice). Nikakva ih oporba nije mogla zaustaviti i oni su promijenili lice zemlje i ondašnjeg svijeta. A što reći, nego, ne bojmo se niti mi biti “neznalice“ i mijenjati lice i ove zemlje koja nam je darovana i po kojoj hodamo. Promijenimo ponajprije sebe, kako bismo i mi sami u tkivo ovoga svijeta unosili sol Evanđelja!

s. Augustina Barišić
Zagreb, 15. 11. 2017.

Prethodni članakS. MIRJANA JURANOVIĆ OBRANILA DOKTORSKI RAD
Sljedeći članakKONCERT U ŽUPNOJ CRKVI SVETE ANE, BJELOVAR