POČETAK NOVICIJATA

2286

Na svetkovinu Blažene Djevice Marije Žalosne, Žene Novoga saveza, 15. rujna 2017., regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović primila je u novicijat postulantice Kristinu Vuković i Ivanu Milićević. Tom prigodom zahvalila je dosadašnjoj odgajateljici pripravnica i postulantica sestri Danijeli Anić i povjerila ih sestri Mariji Pranjić, učiteljici novakinja.

Obred primanja protekao je u molitvenom slavlju u Kući formacije Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Vinobreška 16, uz nazočnost nekolicine sestara zagrebačkih zajednica.

Nakon odgovora Kristine i Ivane u kojima su izrazile otvorenost i spremnost za nastavak formativnog hoda te želju stjecanja iskustva života u zajednici, s. Ana Marija uručila im je Konstitucije te ih potakla na marno proučavanje istih. Naglasila je važnost nasljedovanja primjera Blažene Djevice Marije, Žene Novoga saveza i prve Klanajteljice te pozvala novakinje i prisutne sestre na nastojanje autentičnog življenja kako bi drugi u njima mogli prepoznati lik Krista.

Zajednica Klanjateljica Krvi Kristove raduje se i zahvaljuje Bogu na ovom važnom koraku u redovničkom hodu Kristine i Ivane te će ih na tom putu pratiti molitvom, zanimanjem i podrškom.

s. Sunčica Kunić
Zagreb, 18. 9. 2017.

Prethodni članakS. MARTINA KATOVIĆ NA REDOVNIČKIM DANIMA
Sljedeći članakS. MARTINA KATOVIĆ NA REDOVNIČKIM DANIMA