SLAVLJE JUBILEJA REDOVNIČKIH ZAVJETA

2473

U nedjelju, 13. kolovoza 2017., u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu, sestre su proslavile obljetnice svoje redovničke posvete.

S. Paulina Ivanković – Piplica zahvalila je Gospodinu za 75 godina, s. Josipa Santro za 60 godina, s. Valerija Šokić i s. Edita Janko za 50 godina, a s. Marijana Pintarić i s. Jadranka Obućina za 25 godina vjernosti u redovničkom životu.

Don Antun Palić (SDB) predslavio je misno slavlje na kojemu su se okupile sestre zajednice i brojni vjernici, te regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović, regionalna savjetnica s. Cecilija Milković i regionalna ekonoma s. M. Anita Ferketin.

U ponedjeljak, 14. kolovoza, u Zagrebu je s. Sunčica Kunić obnovila privremene redovničke zavjete u nazočnosti regionalne poglavarice i članica Regionalnog vijeća.

U mjestima gdje žive i djeluju, svoju zahvalnost Gospodinu izražavaju s. Paula Antolović, s. Vladimira Galir, s. Bernarda Krištić, s. Dragomira Milić, s. Anđelita Šokić, s. Blanka Štrurm i s. Salezija Vukadin o 50-toj obljetnici redovničkih zavjeta, a s. Judita Baljkas i s. Ancilla Vukoja o 60-toj obljetnici.

Zahvalne za dar poziva, obnavljamo svoju vjernost Kristu. Za brojne godine redovničkog života zahvaljujemo Bogu, čestitamo slavljenicama te svakoj od njih izražavamo zahvalnost za sve što su utkale u veliku obitelj Klanjateljica.

Tekst i foto: s. M. B. / s. V. A.
14. 8. 2017.

Prethodni članakREDOVNICA JANJA MARTINA KATOVIĆ DOBILA SPOR PROTIV OPĆINE GLAMOČ
Sljedeći članakSLAVLJE DOŽIVOTNIH ZAVJETA SESTRE LAURE CUKAR