NAGRADA SESTRI ANCILLI VUKOJA

1402

U Muzeju europskih kultura u Berlinu 9. svibnja 2017., Zaklada Überbrücken koja ove godine obilježava 10. godišnjicu dodijelila je sestri Ancilli Vukoja, Nagradu za integraciju 2017. godine što ju dodjeljuje osobama koje se posebno angažiraju u radu s traumatiziranim ljudima.

Priznanje i novčanu nagradu u iznosu od 2000 eura sestri Ancilli je uručio voditelj Zaklade prof. dr. Etienn Francois koji godinama zajedno sa svojom suprugom Beatom osobno poznaje, prati i materijalno potpomaže sestrin rad.

Naglašeno je između ostalog na dodjeli priznanja da teške ekonomske prilike i nezavidno stanje u Republici Srpskoj, u Bosanskom Aleksandrovcu gdje se nalazi Centar za odvikavanje od ovisnosti „Marjanovac“, uvelike otežavaju plemenit rad sestara i njihovih suradnika.

S. Ancilla je predstavila ukratko Centar u kojem se radi po Projektu Čovjek te istaknula da je trenutno petnaest ovisnika, a izvori financiranja su većinom od dobročinitelja kojih ima jako malo od kada je došla ova kriza. Roditelji ovisnika plaćaju mjesečno 150 eura, ali to ne može pokriti troškove. S. Ancilla je naglasila da njeno zalaganje u Centru proizlazi iz duboke vjere da su svi ljudi jednako vrijedni posebice jer su otkupljeni Kristovom krvlju.

Tekst i fotografija prema sadržaju na: www.hrvatskiglas-berlin.com i www.hkmberlin.de.

V.A. / Zagreb, 12. 5. 2017.

Opširnije na: – www.stiftung-ueberbruecken.de; – www.facebook.com; – www.facebook.com; – www.hrvatskiglas-berlin.com; – www.hkmberlin.de.

Prethodni članakTRIBINA O TEMI SVESTRANA IZRANJENOST ČOVJEKA
Sljedeći članakODRŽANA „ZLATNA HARFA“ 2017. U BANJOJ LUCI