DUHOVNA OBNOVA U RADOVANU

1984

U subotu, 8. travnja 2017., uoči Cvijetnice, u Radovanu je održana duhovna obnova za mlade. Duhovnu obnovu je animirala s. Laura Cukar.

Nakon dobrodošlice i upoznavanja sudionicima je predstavljena tema susreta: „Što je istina?“ (Iv 18,38). Mladi su bili pozvani da urone u svoje dubine te proniknu u istinu vlastitog života. U susretu s biblijskim tekstom (Iv 18, 28-38), u zajedništvu s Pilatom sudionici su krenuli u potragu za istinom vlastitog života kroz rad u skupinama. Tijekom rada došli su do spoznaje da nas jedino Istina oslobađa, ali se skupo plaća. Važno je da mi sami dođemo do spoznaje istine, do Boga, jer jedino tada se događaju promjene. Iskustva drugih nam mogu pomoći, no presudan je naš odnos sa živim Kristom koji nas poziva i nudi nam da bude kralj našega srca.

Nakon rada u skupinama u kojem su mladi tragali za identitetom Isusa Krista, za istinom te načinima kako svjedočiti i slušati Isusa Krista danas, uslijedili su izvještaji iz skupina. Sudionici susreta imali su mogućnost ispovijedi. U sabranosti su pristupili sakramentu pomirenja kojeg je podijelio vlč. Petar Mlakar.

Duhovna obnova je okrunjena euharistijskim slavljem koje je predslavio vlč. Mlakar. On je mladima uputio prigodnu poruku i poziv da trajno ostanu u Kristovoj blizini svjesni Isusova pogleda koji ih s ljubavlju i s nadom promatra te poziva da žive i svjedoče istinu o Božjoj ljubavi.

Susret je završen zajedničkim druženjem uz agape.

s. Laura Cukar
Ivanec, 8. 4. 2017.

Prethodni članakSUSRET ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE U ZADRU
Sljedeći članakSRETAN USKRS