DUHOVNA OBNOVA ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA I KRIZMANIKA

1322

U sklopu pripreme djece i njihovih roditelja za primanje sakramenata prve pričesti i potvrde u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Sindelfingen održano je tijekom ožujka i travnja 2017. godine pet duhovnih obnova.

U tri zajednice, Sindelfingen, Herrenberg i Leonberg, koje vodi fra Ivica Erceg, ove je godine 39 prvopričesnika i 71 krizmanik. Na pet duhovnih obnova sudjelovalo je ukupno 117 roditelja što potvrđuje njihovu svijest i odgovornost kojom kao obitelj sudjeluju u pripremi za primanje sakramenata.

Zanimljivo je bilo otkriti da je četvrtina roditelja rođeno u Njemačkoj, a isto toliko ih je zadnjih godina napustilo Hrvatsku ili Bosnu i Hercegovinu te su došli živjeti i raditi u Njemačku. Duhovna obnova je bila prilika da se roditelji međusobno upoznaju, podijele svoja iskustva ljudskog i kršćanskog odgoja svoje djece te da si posvijeste što za njih kao roditelje znači primanje sakramenta pričesti ili potvrde njihovog djeteta.

Roditelji su na jednostavan i njima prihvatljiv način otkrivali jedni drugima kako doživljavaju svoje dijete te su si posvijestili važnost svoje roditeljske uloge i kršćanskog odgoja. Duhovne je obnove vodila s. Mirjana Juranović, pastoralna suradnica.

s. Mirjana Juranović
Sindelfingen, 4. 4. 2017.

Prethodni članakSUDJELOVANJE NA BIBLIJSKOJ OLIMPIJADI
Sljedeći članakSUSRET ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE U ZADRU