DUHOVNA OBNOVA U ŽUPI BISTRA

2180

Uoči svetkovine Krista Kralja, u župi sv. Nikole biskupa – Bistra održana je dvodnevna duhovna obnova za odrasle.

Više od 90 sudionika razmišljalo je o vrlo zahtjevnoj temi „Uskrsnuće“, koju je egzegetski konkretno približila s. Mirjam Kuštreba. Polazište je bio tekst iz Lukina evanđelja 20,27-38. Tijekom zajedničke rasprave do izražaja su došla vjernička svjedočanstva i razmišljanja prisutnih.

Cilj duhovne obnove bio je jačanje kršćanskog identiteta i istina vjere nauka Katoličke Crkve. Euharistijskim klanjanjem u duhu zahvalnosti za dar vjere u uskrsnuće pred kraj prvoga dana obnove uputili su Gospodinu čežnje srca, a nakon klanjanja, u zajedničkoj molitvi i uz paljenje svijeća prisjetili se svih stradalih u Vukovaru.

Drugi dan obnove započeo je molitvom krunice i ispitom savjesti, a kroz sakrament ispovjedi pripremili su se za slavlje svete mise. Nakon svete mise s. Danijela Anić približila je sudionicima korake kvalitetnog čitanja Svetog pisma i kroz zajedničko razmišljanje potaknula sudionike na konkretno življenje Evanđelja.

Na duhovnoj su obnovi sudjelovali članovi Mješovitog zbora, Pastoralnog vijeća, Prijatelji Malog Isusa, Volonteri Caritasa te drugi angažirani vjernici župe.

s. Danijela
Zagreb, 23. 11. 2016.

Prethodni članakSUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE U ZAGREBU
Sljedeći članakKONCERT U CRKVI SVETE ANE – BJELOVAR