SUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE U ZAGREBU

4258

Godišnji susret voditeljica i voditelja, održan je 19. studenoga 2016. u samostanu Klanjateljica krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100. Nakon uvodne molitve, 40-tak sudionika pozdravila je s. Marija Pranjić, predsjednica Povjerenstva za Zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene.

Kako je ovo susret i edukativnog karaktera, s. Zdravka Leutar održala je predavanje na temu GRUPNE VJEŠTINE. Slijedio je grupni rad gdje su sudionici mogli i konkretno provesti u djelo ono o čemu su upravo slušali.

Podnevno Euharistijsko slavlje koje je predvodio Misionar Krvi Kristove p. Davor Lukačević, bilo je posebno i znakovito. U prisutnosti regionalne savjetnice sestre Cecilije Milković, 7 novih članica primljeno je među ASC pridružene, 6 iz Zajednice Krvi Kristove u Podsusedu i jedna iz Kutine. Njihova naglas dana obećanja svjedočila su o zauzetoj vjeri i življenju duhovnosti Krvi Kristove u njihovim okolnostima, te o želji da u tome i nadalje rastu.  Prisutne voditelje ovo je potaknulo da se ne umore svim srcem voditi zajednice i zalagati se za njihov rast.

Nakon slavlja uslijedilo je čestitanje novim članicama, i radosno zajedništvo koje se nastavilo u blagovaonici samostana sa svim sestrama zajednice u otvorenoj atmosferi uz detaljnije upoznavanje i druženje.

U popodnevnom radu, s. Mara Matijević, članica Povjerenstva za Zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene, predstavila je sve članove Povjerenstva te informirala skup o najnovijim vijestima iz Družbe Klanjateljica Krvi Kristove i Regije Zagreb. Uslijedio je izvještaj većeg broja voditeljica i voditelja o njihovim zajednicama.

Ovim susretom je u nama nanovo oživjela želja da karizmu Krvi Kristove sve intenzivnije živimo u svome životu, te tako učinimo nešto lijepo za dragog bližnjega ne samo po molitvi, nego i dobroti srca uz osobnu i zajedničku brigu kako za sve članove zajednica, tako i za duše kojima nas Bog svakodnevno šalje.

Na kraju je s. Augustina Barišić, članica Povjerenstva za Zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene,  predvodila meditaciju i završnu molitvu u samostanskoj kapelici. U 16,30 uslijedio je srdačni rastanak i radosno svjedočenje mnogih članica kako je bilo lijepo biti zajedno. Već se sada svi radujemo sljedećem susretu.

s. Augustina Barišić
Zagreb, 21. 11. 2016.

Prethodni članakKNJIŽEVNA VEČER U BIHAĆU
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA U ŽUPI BISTRA