U IVANCU OBILJEŽENA 150. OBLJETNICA SMRTI SV. MARIJE DE MATTIAS

1908

U subotu, 17. rujna. 2016., u amfiteatru Srednje škole Ivanec, održan je prigodni program povodom obilježavanja 150. obljetnice smrti sv. Marije De Mattias, utemeljiteljice Družbe Klanjateljica Krvi Kristove.

Program je započeo pjevanom deseticom krunice Milosrdnom Isusu koju je izveo dječji zbor pod vodstvom prof. Jelene Gotal nakon čega je gđa Vesna Mateša, voditeljica programa, pozdravila sve prisutne i riječ prepustila regionalnoj poglavarici s. Ana Mariji Antolović. U svom govoru, regionalna poglavarica prisutnima je približila razlog slavlja naglasivši da slaviti smrt sv. Marije De Mattias i svetaca uopće znači slaviti novo rođenje, rođenje za nebo. Također je istaknula da je život Marije De Mattias mnogima nadahnuće ponajviše zbog odgovora Božjem pozivu na ljubav, osobito prema siromašnima, rubnima i onima koje ovaj svijet zaboravlja.

Slijedio je scenski prikaz života svete Marije De Mattias koji su napisale i scenski osmislile vjeroučiteljice Nataša Roginek i s. Marija Bilanović, a izveli učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog – Ivanec i Područne škole Tina Ujevića – Salinovec.

Završetak programa okrunjen je izvedbom pjesama „Tvoja Krv“ i „Prečisto srce Marijino“.

Ovom lijepom i jedinstvenom događaju, uz mještane grada Ivanca i okolice, nazočile su sestre Klanjateljice iz Ivanečkog Vrhovca i Zagreba. Za sve prisutne upriličen je i domjenak u holu škole.

Ivanečki Vrhovec, 19. 9. 2016.
K.V.&M.B.

Prethodni članakPRIMANJE U POSTULATURU
Sljedeći članakDVADESET GODINA ZAJEDNICE U OSIJEKU