LJETNE RADIONICE ZA MLADE U IVANCU

1375

Ljetne radionice za srednjoškolce održane su od 17. do 19. lipnja 2016. pod vodstvom sestara Laure Cukar i Melite Petre Kraševac u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu.

Započevši obnovu pitanjem „Kakva je moja slika Boga?“ svatko se od prisutnih osvrnuo na iskustvo Boga koje je oblikovalo vlastitu sliku o Bogu. Odgovori na ovo pitanje poslužili su kao uvod u razmatranje istog pitanja otkrivanja milosrdnog lica Boga stvoritelja, svemoćnog i transcedentnog, Boga koji nas nadilazi.

U lomljenju riječi Božje osluškivali smo što nam Gospodin poručuje dok govori Šimunu koji ga je pozvao na gozbu, nespreman iskazati mu gostoprimstvo za razliku od žene s ulice koja mu je oprala noge suzama. Otkrivali smo i naše predrasude i darove s kojima nas On poziva na služenje i otkrivanje njegovog lica u bližnjima. Dublje smo upoznavali jedni druge, ali i Boga koji nam se otkriva u licima onih koji nas okružuju i u našoj svakodnevici.

Večernje klanjanje i Misu predvodio je vlč. Petar Mlakar, župni vikar u Ivancu. Tijekom klanjanja sudionici su darovali Gospodinu svoje „alabastrene posudice“ s mirisom svoga predanja Gospodinu koje su oblikovali u popodnevnoj radionici

Nakon nedjeljne Euharistije dijelili smo svoje dojmove nakon dana ispunjenih zajedništvom, radošću i mirom, nadahnuti i potaknuti traženjem milosrdnog lica Boga, uz pjesmu i izradu spomena na dane druženja. Razišli smo se sa zahvaljivanjem Bogu za ljubav koja nam je darovana besplatno u njegovu Sinu.

s. Melita Petra Kraševac
Zagreb, 20. 6. 2016.

Prethodni članakP. DAVOR LUKAČEVIĆ PRIMIO SVETI RED PREZBITERATA
Sljedeći članakDUHOVNO-KREATIVNE RADIONICE U IVANCU