ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA U ZAGREBU

2010

U samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Vinobreška 16, u organizaciji Centra ASC duhovnosti, u poslijepodnevnim satima 6. prosinca 2015. održana je adventska duhovna obnova za 30-tak sudionika različitih životnih dobi.

Pod vodstvom s. Marije Pranjić i s. Danijele Anić okupljeni su imali priliku susresti se s različitim biblijskim likovima, koje vrijeme Došašća ponazočuje. Bili su to: anđeo Gabrijel, Zaharija i Elizabeta, Ivan Krstitelj te Marija i Josip. Svi su oni su svojim životnim pričama vodili sudionike prema čudesnim djelima Božje nazočnosti u konkretnim životnim situacijama.

Već na samom početku bilo je potrebno upoznati se i predstaviti otkrivajući vlastito ime, njegovo značenje te porijeklo. Cilj je bio doći do prepoznavanja Božje nazočnosti i Njegove svemogućnosti u vlastitim nemogućnostima te se susresti s Onim pred kojim će se prignuti svako koljeno – Isusom (usp. Fil 2,10).

Rad u grupama, izmjena iskustava, trenutci osluškivanja u tišini, zvuci harfe i dobro raspoloženje pokrenuli su uspavane dubine, kako su se sami sudionici izrazili. Sve je to dovelo do zaključka kako se često zbog ovozemaljskih briga zaboravi na bitno, na vrijednosti koje su vječne i da su upravo ovakvi trenutci druženja neizmjerno važni i potrebni za ljudski i vjernički rast.

s. Danijela AnićZagreb, 7. 12. 2015.

Prethodni članakADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA U SINDELFINGENU