DOĐITE, POKLONIMO SE ISUSU!

2033

Samostan sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu odisao je u subotu, 20. prosinca 2014., velikom radošću. U njemu se je okupilo mnoštvo srednjoškolaca na duhovnu obnovu koju je osmislila i vodila vjeroučiteljica s. Laura Cukar. Obnovi je prisustvovao i vlč. Petar Mlakar, kapelan župe sv. Marije Magdalene u Ivancu, koji je podijelio sakrament ispovijedi i slavio euharistiju u zajedništvu s mladima.

Susret prožet temom “Dođite, poklonimo se Isusu“ imao je za cilj posvijestiti mladima prisutnost i blizinu Boga u svijetu koji nas okružuje kroz biblijski opis susreta mudraca s Novorođenim Kraljem. U osvrtu na tekst o poklonu triju mudraca (Mt 2, 1-12) susreli su se s pitanjima: Je li Isus moj Bog kojem se želim pokloniti ili tragam za nekim drugim „sigurnostima“ izvan Boga? Što mogu darovati Isusu?

Vrlo dinamično i zanimljivo bilo je upoznavanje sa simbolima jaslica kada su sudionici imali priliku uživjeti se u događaj rođenja i uputiti se u mašti u Betlehem te dozvoliti svakom simbolu da progovori svoju priču.

Susret je okrunjen sakramentima ispovijedi i euharistije tijekom koje su se mladi poklonili istom Spasitelju kojega su u Betlehemskoj štali našli mudraci.

Susret je završio zajedničkim druženjem i okrepom. Ojačani i okrjepljeni, sudionici oduševljeno nastavljaju svoj hod prema Božiću.

s. Laura Cukar
Ivanec, 21. 12. 2014.

Prethodni članakSUSRET DJECE I OSOBA S INVALIDITETOM NA GOZBI LJUBAVI U BREZOVICI
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA U VUKOVARU