KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE U ZAGREBU

1326

U subotu, 3. ožujka 2018., u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100, održana je duhovna obnova za srednjoškolce, studente i radničku mladež, koju su vodile s. Melita Petra Kraševac i s. Ivana Husnjak.

Želeći “obrezati” srca u ovom milosnom korizmenom vremenu, promišljali smo o otajstvu križa. Dan smo započeli toplim upoznavanjem i još toplijim čajem, nakon čega je uslijedila molitva i zajedničko promišljanje o temi: Križ – slava nad slavama.

Razmijenivši iskustva i razmišljanja o otajstvu križa te njegovom poimanju u našem vremenu, povukli smo se u osamu s Učiteljem, razmatrali Riječ i osluškivali njene odjeke u našim srcima. Dio sakupljenih plodova podijelili smo svjedočeći o snazi križa preobraženog u blagoslov u našim životima i životima naših bližnjih.

U poslijepodnevnim satima, kao vrhunac duhovne obnove i susreta s Kristom, slavili smo sakrament pomirenja i euharistije s vlč. Petrom Mlakarom. Duše smo osunčali i pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u osobnoj i zajedničkoj molitvi i pjesmi.

Ovaj smo milosni dan započeli osjećajući se različito: tužno, nemirno, umorno, a završili svi jednako: radosno, zahvalno i blagoslovljeno. Učvršćeni u spoznaji da Kralj naših srdaca svaku patnju i teškoću preobražava u slavu, prigrlili smo snažnije svoje križeve i odlučnije krenuli za Gospodinom.

Valentina Jandrašek
4. 3. 2018.

Prethodni članakDAN DRUŽBE KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE (4. OŽUJKA)
Sljedeći članakKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA U SARAJEVU